The story of
F0E1CE

The history of

 • Brdr. Price restaurant
 • Brdr. Price restaurant
 • Brdr. Price restaurant
 • Brdr. Price restaurant

From beef stew to caviar

Food was a big deal in our childhood home, whether it was rissoles, “Sun over Gudhjem” (a traditional open rye sandwich of smoked herring and raw egg) or fine French cuisine.

Our joy of food was formed here, and it has stayed with us all our lives. We will try to pass this on to our restaurant. A place that is homely, hygge and full of personality, is the secret to our approach. Everyone should feel at home, and no one should feel out of place. What will we serve? Only food and drink that we love ourselves.

From beef stew to caviar.
In truth, we want to create the kind of restaurant that we ourselves would love to visit and eat a meal in. A place with excellent food and a great atmosphere – a place not obsessed with the latest fashions in cuisine. There are others who are much better at that sort of thing. We just want to make the sauce taste the way we like it best.

We look forward to finding out if you agree we have succeeded!

Brdr. Price Rosenborggade


Da beslutningen om at åbne en restaurant var taget, begyndte jagten efter den rigtige lokale. Vi vidste, at restauranten skulle være meget personlig. Oplevelsen, vi gerne ville prøve at skabe i restauranterne, skulle gerne rumme noget af den familiære og personlige stemning og fortælling, som vi føler, er vigtig for vores historie. Derfor skulle lokalet også være noget særligt. Vi ledte i længere tid uden held, men pludselig viste der sig en mulighed. "KFUM-borgen".

Der var oprindeligt tale om 3 forskellige bygninger, der blev opført af KFUM i årene mellem 1898 og 1917 og endte med at fremstå som et samlet bygningsværk. Det var KFUMS soldatermission, som havde hovedkontor i bygninger, og der var ligeledes hotel og soldaterhjem til Livgardens kaserne, der ligger lige ovre på den anden side af Gothersgade. Senere har bygningen også huset Københavns Universitets Institut for Statistik-kundskab. Bygningen er meget unik i al sin bombastiske senromantik med rødsten, bindingsværk, store granitpartier, karnapper og den store terrasse ud mod Rosenborggade med udsigt til Reformerte Kirke og bygningen "Pjaltenborg" på hvis grund et af Københavns logihuse for fattige og hjemløse førhen lå.

 

Højt til loftet og store vinduespartier


I restauranten er der højt til loftet og store vinduespartier, og helt enestående er den tidligere gymnastiksal, hvor soldaterne har trænet De gamle kroge til rebene fra gymnastiksalens tid, hænger stadig i loftet. En fin detalje, som vidner om tidligere tiders brug af bygningen. Da vi så den enestående sal med 8 meter til loftet og de fine lysindfald, var der ingen vej udenom. Og så gik vi ellers på jagt på lofter og kældre, skabe og skuffer for at finde så mange malerier, teatertegninger og personlige effekter, som de kunne. Inklusive et hjemmeskudt jagttrofæ af en afrikansk kudu, som kigger på gæsten, når man går ned ad trappen til den store spisesal. Vi er meget glade for resultatet. Det har været ønsket at give gæsten oplevelsen af nærmest at sidde i et privat hjem uanset spisesalens størrelse. For os er det næsten som at få et pust fra vores barndomshjem, når vi kigger rundt på de mange velkendte malerier, tegninger og minder. Men det er samtidig uhøjtideligt og med en del humor, når man ser, hvad der hænger hist og pist. Ikke alle borde og stole er ens, med fuldt overlæg. De ukurante møbler giver også et mere personligt og hjemligt udtryk. 

Want to hear a story?

Eat, experience or throw a party

 • Brdr Price restaurant

  The restaurant

  We pay tribute to the Danish-French cuisine for lunch and dinner.

  Menu
 • Spisested indre by

  Events

  We have gathered all our events, happenings and wonderful dining experiences. Nothing is worth missing.

  Events
 • Brdr. Price restaurant

  Banquet

  In historic rooms with high ceilings, we offer exciting settings for your next event.

  Events

Register as a subscriber to our newsletter

Stay up to date with our latest special offers, special events and news ...

Tilmeld nyhedsbrev