F0E1CE

Historie

 • Brdr. Price restaurant
 • Brdr. Price restaurant
 • Brdr. Price restaurant
 • Brdr. Price restaurant

Fra bankekød til kaviar


I vores barndomshjem fyldte maden meget uanset om det var frikadeller, sol over Gudhjem eller finere fransk madlavning.

Det lagde grunden til den madglæde, der har forfulgt os resten af livet. Dén vil vi forsøge at give lidt videre på vores restaurant. Kodeordene for os er hjemlighed, hygge og personlighed. Det skal ikke være finere end alle kan være med. Hvad vil vi servere? Alt det vi elsker selv.

Fra bankekød til kaviar.
Dybest set vil vi gerne prøve at skabe en restaurant, hvor vi selv ville have lyst til at komme og spise. Et sted med gedigen mad og god stemning - mere end et udtryk for den seneste restaurant-trend. Det er der andre, der er meget skarpere til end os. Vi vil bare prøve at få sovsen til at smage, som vi selv bedst kan lide den.

Vi glæder os til at se, om I også kan…!

Brdr. Price Rosenborggade


Da beslutningen om at åbne en restaurant var taget, begyndte jagten efter den rigtige lokale. Vi vidste, at restauranten skulle være meget personlig. Oplevelsen, vi gerne ville prøve at skabe i restauranterne, skulle gerne rumme noget af den familiære og personlige stemning og fortælling, som vi føler, er vigtig for vores historie. Derfor skulle lokalet også være noget særligt. Vi ledte i længere tid uden held, men pludselig viste der sig en mulighed. "KFUM-borgen".

Der var oprindeligt tale om 3 forskellige bygninger, der blev opført af KFUM i årene mellem 1898 og 1917 og endte med at fremstå som et samlet bygningsværk. Det var KFUMS soldatermission, som havde hovedkontor i bygninger, og der var ligeledes hotel og soldaterhjem til Livgardens kaserne, der ligger lige ovre på den anden side af Gothersgade. Senere har bygningen også huset Københavns Universitets Institut for Statskundskab. Bygningen er meget unik i al sin bombastiske senromantik med rødsten, bindingsværk, store granitpartier, karnapper og den store terrasse ud mod Rosenborggade med udsigt til Reformerte Kirke og bygningen "Pjaltenborg" på hvis grund et af Københavns logihuse for fattige og hjemløse førhen lå.

 

Højt til loftet og store vinduespartier


I restauranten er der højt til loftet og store vinduespartier, og helt enestående er den tidligere gymnastiksal, hvor soldaterne har trænet De gamle kroge til rebene fra gymnastiksalens tid, hænger stadig i loftet. En fin detalje, som vidner om tidligere tiders brug af bygningen. Da vi så den enestående sal med 8 meter til loftet og de fine lysindfald, var der ingen vej udenom. Og så gik vi ellers på jagt på lofter og kældre, skabe og skuffer for at finde så mange malerier, teatertegninger og personlige effekter, som de kunne. Inklusive et hjemmeskudt jagttrofæ af en afrikansk kudu, som kigger på gæsten, når man går ned ad trappen til den store spisesal. Vi er meget glade for resultatet. Det har været ønsket at give gæsten oplevelsen af nærmest at sidde i et privat hjem uanset spisesalens størrelse. For os er det næsten som at få et pust fra vores barndomshjem, når vi kigger rundt på de mange velkendte malerier, tegninger og minder. Men det er samtidig uhøjtideligt og med en del humor, når man ser, hvad der hænger hist og pist. Ikke alle borde og stole er ens, med fuldt overlæg. De ukurante møbler giver også et mere personligt og hjemligt udtryk. 

Vil du høre en historie?

Spis, oplev eller hold dit selskab

 • Brdr Price restaurant

  Restauranten

  Hos Brdr. Price hylder vi det dansk-franske køkken til frokost og aftenen.

  Menu
 • Spisested indre by

  Events

  Vi har samlet alle vores arrangementer, events og skønne madoplevelser. Intet er værd at misse.

  Events
 • Brdr. Price restaurant

  Selskaber

  I historiske lokaler med højt til loftet tilbyder vi spændende rammer til dit arrangement.

  Selskaber

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag besked om tilbud, særlige events og nyheder...

Tilmeld nyhedsbrev