I flere århundreder har Price-slægten bestået af kreative godtfolk; artister, balletdansere, teaterkunstnere og i vores tilfælde komponister og manuskriptforfattere. Alle med en stor appetit på livets og ikke mindst bordets glæder.
Vi plejer selv at sige, at vi kommer fra et hjem med klaver og komfur, hvor maden fyldte ualmindeligt meget, uanset om der blev serveret frikadeller, sol over Gudhjem eller finere fransk madlavning. Det har vi vores far John Price at takke for, idet han delte generøst ud af sin viden og passion ved både spisebordet, i bogform og i fjernsynet. Hans begejstring for måltidet og den gode smag har fulgt os hele livet, og det er den, vi gerne vil dele ud af i vores restauranter.
Vores rejse som restauratører begyndte i Rosenborggade, og siden har vi udvidet med restauranter i det meste af landet. Nøgleordene for restauranterne er hjemlighed, hygge og personlighed. Vi ønsker først og fremmest at sprede den madglæde, vi selv er vokset op med, og serverer derfor alt det vi selv elsker i omgivelser, der afspejler vores families kreative åre.
Da beslutningen om at åbne den første restaurant var taget, begyndte jagten på det helt rigtige lokale. Vi vidste, at restauranten skulle være meget personlig. Oplevelsen, vi gerne ville prøve at skabe i restauranten, skulle gerne rumme noget af den familiære og personlige stemning og fortælling, som vi føler er vigtig for vores historie. Vi ledte i længere tid uden held, men pludselig viste der sig en mulighed i "KFUM-borgen" lige ved Nørreport Station.
Der var oprindeligt tale om 3 forskellige bygninger, der blev opført af KFUM i årene 1898 til 1917 og endte med at fremstå som ét samlet bygningsværk. Bygningen husede KFUMS soldatermission og fungerede ligeledes som hotel og soldaterhjem til Livgardens kaserne på den anden side af Gothersgade. Senere har bygningen også huset Københavns Universitets Institut for Statskundskab.
Bygningen er unik i al sin bombastiske senromantik med rødsten, bindingsværk, store granitpartier, karnapper og den store terrasse ud mod Rosenborggade med udsigt til den Reformerte Kirke og bygningen "Pjaltenborg", på hvis grund et af Københavns logihuse for fattige og hjemløse engang lå.
I restauranten er der højt til loftet og store vinduespartier overalt – dog allerflottest i Den Gamle Sal, der tidligere blev brugt som gymnastiksal for soldaterne. De gamle kroge til rebene fra gymnastiksalens tid hænger endda stadig i loftet. En fin detalje, som vidner om tidligere tiders brug af bygningen.
Da vi så den enestående sal med 8 meter til loftet, var der ingen vej udenom. Og så gik vi ellers på jagt på lofter og kældre, skabe og skuffer for at finde så mange malerier, teatertegninger og personlige effekter, vi kunne. Inklusive et hjemmeskudt jagttrofæ af en afrikansk kudu, som kigger på gæsterne, når de går ned ad trappen til den store spisesal. Vi er meget glade for resultatet!
Det har været ønsket at give gæsten oplevelsen af at sidde i et privat hjem uanset spisesalens størrelse. For os er det næsten som at få et pust fra vores barndomshjem, når vi kigger rundt på de mange velkendte malerier, tegninger og minder. Men det er samtidig uhøjtideligt og med en del humor, når man ser, hvad der hænger hist og pist. Ikke alle borde og stole er ens, med fuldt overlæg. De ukurante møbler bidrager nemlig til et mere personligt og hjemligt udtryk.