Historie | Læs om vores restaurant i Tivoli – Brdr. Price
EBF3FB

Historie

 • restaurant i tivoli
 • spisested tivoli
 • restaurant i tivoli
 • restaurant i tivoli

Vi fik madglæden ind med modermælken


I flere århundreder har Price-slægten bestået af kreative godtfolk; artister, balletdansere, teaterkunstnere og i vores tilfælde komponister og manuskriptforfattere. Alle med en stor appetit på livets og ikke mindst bordets glæder.

Vi plejer selv at sige, at vi kommer fra et hjem med klaver og komfur, hvor maden fyldte ualmindeligt meget, uanset om der blev serveret frikadeller, sol over Gudhjem eller finere fransk madlavning. Det har vi vores far John Price at takke for, idet han delte generøst ud af sin viden og passion ved både spisebordet, i bogform og i fjernsynet. Hans begejstring for måltidet og den gode smag har fulgt os hele livet, og det er den, vi gerne vil dele ud af i vores restauranter.

Vores rejse som restauratører begyndte i Rosenborggade, og siden har vi udvidet med restauranter i det meste af landet. Nøgleordene for restauranterne er hjemlighed, hygge og personlighed. Vi ønsker først og fremmest at sprede den madglæde, vi selv er vokset op med, og serverer derfor alt det vi selv elsker i omgivelser, der afspejler vores families kreative åre.

 

Et af de skønneste lokaler i Tivoli


Pricerne har et vist tilhørsforhold til den gamle have - vi føler os på en måde lidt i familie med den. Og derfor var det heller ikke nogen svær beslutning at tage, da Tivolis tidligere direktør Lars Liebst spurgte os, om vi havde lyst til at overtage restauranten ved glassalen, som før i tiden bl.a. havde lagt lokaler til den fornemme 'Belle Terasse' og stjernehimmelens-restauranten 'The Paul'.

Siden har vi dog rykket lokale, så i dag ligger restauranten i nabobygningen, der tidligere husede Price´s Diner. Det nye lokale er dog mindst lige så smukt, med højt til loftet og store ovenlysvinduer – og en prima placering ud til Plænen, der gør, at man kan følge med i Tivolis Fredagsrock og andre af havens mange aktiviteter.

bar i tivoli
spisested tivoli

Familiens historie


I 1785 kom en engelsk kunstnertrup til Danmark for at optræde på Dyrehavsbakken med linedans, kunstberidning og gymnastiske øvelser. Lederen af truppen hed James Price og var født i London i 1761. Han vendte tilbage til Dyrehaven med sin familie i nogle sæsoner og blev så glad for Danmark, at han endte med at ansøge om borgerbrev i København. I 1802 etablerede han sit første morskabsteater på Vesterbrogade, hvor han i samarbejde med den italienske kunstnerfamilie Casorti blandt andet viste pantomimer.

Han havde lige nået at få succes med teatret, da han kom uheldigt af dage under indtagelsen af en middag på Hotel d'Angleterre. Kvalt i et kyllingelår, ak sikke en skæbne!

De kommende generationer førte Morskabsteatret videre med stort held, lige indtil Georg Carstensen åbnede Tivoli i 1843. Det var for hård en konkurrent, og familien Price måtte dreje nøglen om. Heldigvis var Carstensen så forudseende, at han knyttede nogle af familiens medlemmer til haven, hvor de var med til at etablere Pantomimeteatret. Mange af de forestillinger, man den dag i dag kan opleve, når påfuglen åbner sig, stammer tilbage fra Price og Casortis tid.

En gren af familien Price valgte at turnere rundt i Europa med deres artisterier, og det er den gren, vi nedstammer fra. Vores oldefar optrådte som musikalsk klovn og hans sønner, heriblandt vores farfar, rejste rundt og gøglede sammen. I restauranten i Tivoli kan man opleve en meget fin kopi af den store franske maler Renoirs maleri af brødrenes oldefar, der optrådte som “Sommerfugleklovnen” i Paris. Det lykkedes dog vores far at blive født i København, hvilket er heldigt, for ellers havde vi nok ikke haft mulighed for at vende tilbage til familiens gamle arbejdsplads - Tivoli - og åbne vores restaurant!

Et udvalg af det bedste!

Spis, oplev eller hold dit selskab hos os

 • restaurant i tivoli

  Restaurant

  Hos Brdr. Price hylder vi det dansk-franske køkken til frokost og aften og serverer alt det, vi selv elsker. 

  Læs mere
 • Bar i tivoli

  Events

  Vi har samlet alle vores arrangementer, events og skønne madoplevelser i en eventkalender. Følg med her og undgå at gå glip.

  Læs mere
 • selskab i tivoli

  Selskaber

  I historiske lokaler med højt til loftet tilbyder vi spændende rammer til dit arrangement.

  Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag besked om tilbud, særlige events og nyheder...

Tilmeld nyhedsbrev